Alegerea furnizorilor potriviți pentru nunta ta este cheia succesului unui eveniment așa cum îți dorești. Altfel, totul poate deveni confuz, stresant și consumator de timp.

Vedem o mulțime de postări pe rețelele socializare, pe grupurile legate de nunți, în care se caută sau se întreabă despre anumite servicii și produse dacă sunt ok sau dacă plătesc prețul corect pentru ele? De obicei, sunt urmate de sute de răspunsuri, unele utile dar altele nu, mai degrabă creând o confuzie și mai mare, ca de exemplu: eu plătesc atât, contactează pe x-ulescu că se pricepe mai bine, etc, etc… În realitate, deși respectarea bugetului este importantă, este imposibil să găsești răspuns la această întrebare pe rețelele de socializare, deoarece există o diferență mare între un produs de nișă și un produs de larg consum, și nimeni nu se așteaptă să plătească același preț pentru cele două.

Primim prețul corect?

Ce contează cu adevărat atunci când rezervați un furnizor, și întrebările pe care ar trebui să le puneți?

  • Se încadrează în bugetul meu?
  • Ce calitate oferă?
  • Este de încredere?
  • Îmi oferă tot ce îmi doresc?
  • Îmi place stilul lor?

Este foarte greu să compari furnizorii și, desigur, există întotdeauna cineva care o va face mai ieftin, cu toate acestea, mai ieftin nu este întotdeauna mai bun. În industria nunților prețul depinde de o mulțime de factori. Chiar primești ceea ce plătești și, de obicei, dacă totul pare ok atunci așa este.

Nivelul de experiență contează mult, iar cu cât cineva are mai multă experiență și este mai solicitat, va afecta și ce preț percepe. Exemplu: un fotograf sau un videograf “ieftin” nu va produce același standard și calitate a muncii ca un profesionist care percepe o taxă realistă și care are un portofoliul considerabil.

Trebuie întotdeauna să puneți întrebările corecte, să vă asigurați că sunteți conștienți de ceea ce obțineți pentru banii cheltuiți pe furnizorul ales, și să alocați bugetul corect pentru serviciile care sunt cele importante pentru voi.

Un alt exemplu este atunci când vine vorba de decor, la fel ca în cazul unui fotograf, experiența contează, dar și produsele folosite, cât și florile alese, deoarece prețul unei Gypsophila este mult mai ieftin decât al unui trandafir David Austin, așa că, de exemplu, costul buchetului de mireasă depinde într-adevăr de tipurile de flori folosite și, de asemenea, de dimensiunea buchetului. Cu cât e mai sofisticat și mai amplu decorul, cu cât sunt mai multe flori, cu atât va fi mai scump.

Pentru a evita tot stresul în a alege furnizorii, puteți alege doar un wedding planner și el/ea va rezolva totul pentru voi. Un bun coordonator de evenimente va avea la îndemână recomandări grozave dar care se potrivesc bugetului vostru. De asemenea, din experiența colaborării cu mulți furnizori va ști să aleagă un raport calitate-preț potrivit pentru bugetul vostru. Nu este vorba despre cantitatea furnizorilor, ci despre calitatea celor pe care aceștia îi recomandă.

Un wedding planner va avea idei utile și sfaturi în care puteți economisi bani, vă va ajuta să vă țineți de buget și să vă va spună ce puteți realiza în funcție de bugetul vostru. De asemenea, vă va economisi o cantitate imensă de timp și vă va permite să faceți lucruri distractive în timp ce el se gândești la aspectele practice.

Când alegeți un wedding planner, trebuie să vă întrebați sau să verificați întotdeauna de cât timp lucrează în domeniu, câte nunți a planificat și coordonat și, cel mai important, dacă își cunoaște personal toți furnizorii. Un organizator de evenimente nu își ia furnizorii de pe google sau facebook, de aceea nu vă va recomanda niciodată un furnizor cu care nu am mai colaborat sau care nu i-a fost recomandat de unul dintre ceilalți furnizori de încredere.

Dacă vreți să ne întâlnim pentru o conversație fără obligații și să discutăm despre evenimentul vostru, ne-ar plăcea să ne cunoaștem la o cafea sau poate la o cină.

Urmăriți-ne pentru mai multe idei și sfaturi interesante și pe rețelele de socializare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *